duminică, 13 iulie 2008

Yahoo! se imprieteneste cu Google

Yahoo! si Google au fost dintotdeauna mari rivali (cu toate ca la inceput browserul Yahoo afisa rezultatele primite de la Google :P) .
Anul acesta, insa, s-au intamplat niste evenimente care au cam zguduit lumea: Microsoft, o putere de necontestat in lumea IT, a dorit sa cumpere Yahoo. Cred ca multa lume a urmarit scandalul, pentru ca Yahoo a refuzat oferta Microsoft si negocierile s-au prelungit la nesfarsit. Tot ce a rezultat dupa a fost un Microsoft frustrat si Yahoo care si-a cam pierdut puterea.
Bineinteles ca cel de-al doilea "cel mai popular portal" a gasit o modalitate de a-si recupera pierderile - un parteneriat cu Google. Astfel, reclamele Google apar pe paginile Yahoo si in curand se pare ca va exista o interconectare dintre serviciile de mesagerie instant Google Talk si Yahoo Messenger. Mi se pare un parteneriat destul de dubios, cam cum ar fi unul dintre doi lei care vor sa manance aceeasi gazela. In afara de asta, faptul ca Yahoo au fost atat de disperati incat sa apeleze a serviciile concurentei ii face sa scada simtitor in ochii mei; chiar nu sunt in stare sa se redreseze singuri?! Unii ar putea zice ca alianta e banefica pentru ambele parti, ca s-ar uni impotriva partii de Internet dominata de Microsoft, dar nu cred ca MSN constituie un competitor serios pentru Google.


Niciun comentariu: